Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

114. Park 5000 Evler Mahallesi Merkez Camii Yanında Hizmete Açıldı

114. Park 5000 Evler Mahallesi Merkez Camii Yanında Hizmete Açıldı

Karabük Belediyesi tarafından tamamlanan 114. parkın açılışı, 5000 Evler Mahallesi Merkez Camii yanında düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

14.11.2018 / 2606 Okunma

5000 Evler Mahallesi Merkez Camii yanı parkı açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.



Açılış öncesi konuşma gerçekleştiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Sayın ilçe başkanlarım, değerli muhtarlarımız, değerli sendika başkanı, değerli mahalle sakinleri, değerli hanımlar hepinizi saygıyla selamlarım. Bütün parkların açılışında Karabük'ün hikayesini baştan anlatmaya devam edeceğim. Karabük'ün hikayesi 1938'de demir çelik'in temelinin atılmasıyla başlar. 2009 senesinde tekrardan bizim vicdanlarımızın hikayesi başlar. 2009'dan bugüne kadar Karabük'te yapmış olduğumuz işleri bugün 1 milyon ölçekli bir şehrin yapması mümkün değildir. Mezbaha yapıldı, alt geçit yapıldı, dolmuş durakları yapıldı, kent meydanı yapıldı. Kent meydanını yapmaya kimsenin gücüde, takati de, parası da yetmezdi. Çok yakında onların istediği gibi kent meydanı değil, kent bahçesi yapacağız. Bu benim görev sürem içerisinde tamamlanacak. Şehrin tam ortasında en az 20 dönümlük bir araziye yapılacak. Bu arazileri kimse görmüyor. Biz bu arazileri ortaya çıkartıp 2009'dan bu tarafa Karabük'ün hikayesini baştan yazdık.

Geldik Halim Deresi'ne. Bu derede 80'e yakın bina kamulaştırıldı, çift yol yapıldı. Şu anda Karabük Köyü Mahallesi Karabük'ün en büyük mahallesi olma yolunda ilerliyor. Gelelim Dökecek Deresi'ne. Allah rahmet eğlesin Demiray Yüce'nin de çok emekleri vardır burada. Burayı çift yol yaptık ki 200 Evler'e çıkan, hastaneye çıkan trafik problemini çözdük. Kent Meydanı'nın hemen yanına kütüphanemizi yaptık. Oradan yürüyen merdivenler ile Yenişehir'e çıktık ve 200 Evler'e geldik. Buraya Belediyemizin mülkü olan Ticaret Merkezi'ni yaptık, hemen yanına otopark yaptık ve üstüne çok yakında hizmete girecek olan üstü kapalı pazar yeri yaptık. İki mahalleyi birleştirdik, Esentepe'ye geçtik. Geldik Yüzüncü Yıl Mahallesine. İş merkezi yaptık, çok yakında faaliyete başlayacak olan kapalı pazar yerini yaptık. 5000 Evler'de hemen hemen 300 metre mesafe ile her tarafı parklarla donattık. Asfaltsız ve kaldırımsız yer bırakmadık. Kilometrelerce istinat duvarı yaptık. Şehri 2 kere asfaltladık, şehrin 7 en büyük mahallesinin su tesisatları tamamen değişti. Su arıtma tesisleri kuruldu ki bununda parasını Belediyemiz ödüyor. Karabük'ü Safranbolu'ya bağlayan bir köprü yaptık. Altına da spor vadisi yapıyoruz. 25 sene bitmeyen Kares AVM bitti. Belediyemizin parayla almış olduğu arsaların değeri 300 trilyonu geçti. Belediyenin kasasına kimseyi yaklaştırmadık, Belediyenin bir kuruş parasını israf etmedik. Sizlerden topladığımız paralarla sizlere hizmet ulaştırdık. Bu kadar büyük işleri yaparken bir gün dahi para sıkıntısı çekmedik. Bütün Karabüklülerin duası bizimle, biz buna inanıyoruz.

Şöyle baktığımız zaman bu Karabük'ün hikayesidir. Size desem ki geçmişte yapılan hizmetlerden bir tane örnek gösterin, hiçbirinizin aklına bir şey gelmez. Karabük'ün her köşesine el attık, yapmadığımız bir iş bırakmadık. 23 tane Sosyal Yaşam Merkezi kurduk. Bütün muhtarlarımıza bu binalarda yerlerini tahsis ettik. 50 bin'e yakın arkadaşımıza sertifika verdik. 500'e yakın okur yazar diploması verdik. Şu anda da okur yazar kursunda 48 arkadaşımız var. 500'e yakın arkadaşımıza da muntazam olarak kumanya yardımı yapılır. Bu arkadaşlarımızın hiçbirinin siyasi duruşuna bakılmadan yardımlar yapılır. Bu yardımı alan arkadaşlardan bazıları iş bulduklarında kumanya yardımlarını sonlandırdılar. Bu bizi son derece mutlu etti. Karabük için bu hizmetler az. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.
Buradan size söz veriyorum. Meydandan anlamayan arkadaşlar içinde Kent Parkı'nı çok yakında hizmete açacağız. Biz bu hizmetleri yaparken hiç kimseyi birbirinden ayırmadık, kimseye siyaset yapmadık ve siyaset üstüne düşüncemiz olmadı.

Açacağımız bu park 114'üncü park. İddialı konuşuyorum bizden sonra gelecekler bu parkları dahi yenileyemezler. Şunu yapabilirler, yapmış olduğumuz yerleri satıp festivaller, eğlenceler yapabilirler. Karabük Belediyesi şu anda Türkiye'nin en zengin Belediyesidir. Yapacağımız işlerin parası kasamızda hazırdır. Herkes bakanlıklarda, İller Bankası'nda yatarken biz bu bankaya faizle para veriyoruz.

Karabük'ün çilesini çekmiş büyüklerimize "Bu yaptığımız hizmetler çok mu?" derseniz, bana göre çok değil. Ne eksikliğimiz varsa da tamamlayacağız. Şu anda yeni bir temizlik kampanya başlattık. Bu konuda da hepinizden destek bekliyoruz. Bir ay içerisinde pırıl pırıl bir Karabük ortaya çıkacak. Nerede bir çöp varsa hepsi temizlenecek. Sizde çöp atanları ikaz ederseniz bizi memnun edersiniz. Çevre ile ilgili sorunlarımızın büyük çoğunluğu yıl sonuna kadar bitecek. Demir çelik ile anlaşmamız üzerine filtrelerinin tamamını çalıştıracak. Karabük Mahallesini toz altında bırakmayacak. Daha anlaşmadık ama demir çelik o dağlara da en az 1 milyon ağaç dikecek.

Hepinizden Allah razı olsun. Bu parkta emeği geçen Belediye personellerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Parkımızın da mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum
" dedi.

Yapılan konuşmaların ve duanın ardından 5000 Evler Mahallesi Merkez Camii yanı parkının açılışı gerçekleştirildi.


5000 Evler Mahallesi Merkez Camii Yanı Parkı Hizmete Açıldı

Paylaş

Kapat