Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

“Sıfır Atık Projesi” 100. Yıl Mahallesi ile Devam Ediyor

“Sıfır Atık Projesi” 100. Yıl Mahallesi ile Devam Ediyor

Sıfır Atık Projesi kapsamında atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlayan Karabük Belediyesi, mahallelerdeki Sosyal Yaşam Merkezlerinden sonra, 100. Yıl Mahallesi 1002 ve 1003 numaralı caddelere de geri dönüşüm üniteleri yerleştirildi. Böylece kâğıt, plastik, cam, metal, ambalaj atıkları ile bitkisel atık yağlar ve kullanılmış piller de ayrı ayrı sınıflandırılıp, toplanarak geri dönüşüme tabi tutulacaktır.

08.02.2019 / 2141 Okunma

Projenin yalnızca bir çevre duyarlılığı çalışması değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunun altını çizen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Dünyanın en büyük sorunları arasında gösterilen çevre kirliliğine ve doğal kaynak kullanımının artışına bu proje ile engel olabiliriz. Atıklarımızı değerlendirerek sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilir, atıkları üretime dönüştürebiliriz.

Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz tüm atıkların dönüştürüldüğü bir il haline gelebilmektir. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı göreve davet ediyoruz” dedi.

Paylaş

Kapat