Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

2. Esnaf Günleri Açılışı Gerçekleştirildi

2. Esnaf Günleri Açılışı Gerçekleştirildi

Karabük Belediyesi tarafından Kent Meydanında ikincisi düzenlenen “Esnaf Günleri” etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

14.02.2019 / 2122 Okunma

Giyim, gıda, kozmetik, yapı, dekorasyon, mobilya, ev eşyası, inşaat, elektronik ve daha birçok kategoride ürün yelpazesinin yer aldığı ikinci Esnaf Günleri etkinliği açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Karabük Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Dursun Yeşiloğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açılış öncesi yaptığı konuşmada; “10 yıllık görev süresi içerisinde Karabük halkından toplanan gelirleri heba etmemek için azami gayret gösterdiklerini ve toplanan her kuruşun Karabük’e hizmet olarak geri döndüğünü belirtti. Başkan Vergili;”10 yıldan bu tarafa Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu emaneti 10 yıldır bana emanet ettiniz. Bende elimden geldiği kadar sizlerden topladığım her lirayı sizlere hizmet olarak geri vermeye çalıştım. Şuana kadar yapmış olduğumuz işlerin tamamını saymamız mümkün değil. Mezbahasından Sebze ve Meyve Haline, Ankara ve İstanbul’da bile olmayan Dolmuş Duraklarına, birileri kabul etse de etmese de trafik rahatlamasında büyük katkısı olan Battı Çıktıya kadar birçok projeyi gerçekleştirdik. Bunları devlet yapsın diye de beklemedik. Kent Meydanını yapabilmek için bir akşamda 130 tane binayı yıktık. O akşam buradaki 130 bina yıkılmamış olsaydı buranın içerisindeki o kulübeler belki 100 sene daha harabe bir şekilde Erken Cumhuriyet Mimarisi diyerek kalacaktı ki her tarafı kümes dolmuştu. Sonra 38 Evleri yıktık. Karabük’e girenler balkonlardaki çamaşırlar ile karşılanıyordu. Karayollarının yapmadığı bir yaya geçidini Karabük Belediyesi olarak yaptık. Eğer bunların hepsini devlet kurumları yapsın diye beklemiş olsak Karabük bugün bir metre dahi mesafe alamazdı. Sürekli olarak vatandaşımızın içerisinde olduk, hiç bir zaman vatandaşımızdan kopmadık, mahallelerimizden kopmadık. Mahallelerimizin ne ihtiyacı varsa elimizden geldiğince hemen çözmeye çalıştık. Türkiye’de tek olan 23 tane Sosyal Yaşam Merkezlerimizi yaptık. 7-8 tane mahallemizin su tesisatı tamamen değişti. Yeşil Mahalle, Kurtuluş Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Kartaltepe, Yenişehir ve Kapullu Mahallesine kilometrelerce su tesisatı döşedik. Ana boruların tamamını değiştirdik. Kilometrelerce kaldırım, kilometrelerce istinat duvarı yaptık ve şehri iki kere asfaltladık. Karabük'te doğalgaz 4 yılda yüzde 98 oranında ulaştırıldı. Bu Türkiye rekorudur. Doğalgaz sayesinde ayda 2 tüp değiştireceğinizi düşünürsek her eve en azından ayda 100 lira katkımız oluyor. Aynı şekilde vilayet olarak Türkiye'nin en ucuz suyunu Karabük dağıtmakta. Karabük'teki 50 liralık su faturanız Bolu'da 100 lira” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Biz sadece size hizmet etmek için yola çıktık, Allah rızası için ne gerekiyorsa yap yapmaya çıktık. Hiç kimseyi birbirinden ayırmadık en ufak siyasi ayırımcılık yapmadık. 10 yıldan bu tarafa mecliste almış olduğumuz kararları tamamını Ak Partili kardeşlerimizle oy birliğiyle aldık. Bizim sayısal çoğunluğumuz nedeniyle encümen üyeliğine Ak Partili hiç bir arkadaşımızı almayabilirken bizim arkadaşlarımıza rica ettik ve ne yaptığımızı herkes bilsin diye Ak Parti’den de encümen aldık. Şuanda belediyeden evrakları almaya çalışıyorlar, bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ki bunlara hiç gerek yok. Dilekçeyi verip talep edecekler ve bütün evraklar verilecek. Hiç kimseyi usulsüzlüğe, yolsuzluğa sokmalarına gerek yok. Bizim alnımız ak, yüzümüz açık. Allah için yapmış olduğumuz işte veremeyeceğimiz hesap yok.

Bu göreve talip olmak çok önemli bir şey. Ben 2009 senesinde bu göreve talip olduğum zaman Karabük'te neleri yapacağımı planlamıştım, Cenab-ı Allah'ta bize nasip etti ve her söylediğimi yapmaya gayret ettim ve çoğunu da bitirdim. Şimdi bakıyorsunuz; 3 yıl milletvekilliği yapmış, atanmış Belediye Başkan Adayı Karabük ile ilgili hiç bir proje üretmemiş, Karabük gencinin işsizliği ile ilgili tek bir cümle konuşmamış. 10 yıldan bu tarafa büyük bir Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinden bahsediyoruz, 30 bin dönüm diyoruz. 3 bin dönümlük araziye Organize Sanayi Kurmaya karar aldırttı ki mevcut sanayimizde fabrika yapacak bir metre yer kalmadı. Vatandaşın içine çıkmamışsın, kimsenin derdini sormamışsın, Karabük ile ilgili neler üretebilirim diye en ufak bir düşüncen olmamış. Şuanda hızlı hızlı yapılmış projeler ile Karabük'ü idare etmeye çalışıyorsun ki bunu Karabüklüler takdir edecektir. Ben bugüne kadar bütün partilerin oyunu alan bir belediye başkanıyım. MHP'nin, Ak Partinin, CHP'nin oylarını almış bir başkanım ve hiç kimseyi birbirinden ayırmadım. Şuanda Esnaf Günleri çadırının 2. sini açıyoruz. Bundan 7-8 ay evvel Karabük'teki tüm esnaflarımızı gezdiğimiz zaman o kadar mağdurlardı ki belki kiralarını dahi ödeyemiyorlardı. Mevsim sonu satışlar ile ellerindeki malları satabilirler diyerek bu şekilde bir çadır kurduk. Talebi olan esnaf arkadaşlarımıza bir nebzede olsun yardımcı olmaya çalıştık. Eğer bir tane esnaf arkadaşım diyebiliyorsa, Rafet Vergili burada partizanlık yaptı diye ben şimdi istifamı veririm.

Değerli dostlarım, siz Karabük'ü bize emanet ettiniz, şükürler olsun ki bizde sizi mahcup etmedik, ne gerekiyorsa yaptık. Sözümü fazla uzatmadan mevcut atanmış adaya çağrıda bulunuyorum; biz iki medeni kişiyiz. Önemli olan Karabük'ün problemlerini çözmek, Karabük'ün meselelerini tartışmak. Ben kendisine diyorum ki, 3 tane oturum yapalım. Teşkilatlarımız beraber karar versin. 3 tane oturumda tüm canlı yayın imkânlarını iki parti olarak sağlayalım, Karabük'ü tartışalım. Karabük'ün problemlerini Karabük'ün geleceğini konuşalım. Biz Karabük'ün 50 yıllık geleceğini inşa etmek için yola çıktık. Onlar gibi Hayır Çarşıları ile, Aş Evleri düşüncesi ile insanları ayırmak, insanları bölmek için yola çıkmadık. İnşallah bu görevi 31 Mart akşamı Cenab-ı Allah tekrardan bize nasip edecek, sizlerin duası ve desteği ile beraber Karabük'ün 50 yıllık geleceğini hep beraber inşa edeceğiz. Çarşımız da esnafımıza hayırlı uğurlu olsun
” dedi.

Konuşmaların ve yapılan duanın ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilen alışveriş çadırında stant açan esnaflar ziyaret edildi.

İkinci Esnaf Günleri alışveriş çadırı 14-24 Şubat tarihleri arasında sabah saat 10.00’dan, akşam saat 20.00’e kadar açık olacaktır.


Paylaş

Kapat