Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Başkan Vergili’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı ve Alınan Tedbirler

Başkan Vergili’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı ve Alınan Tedbirler

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kurban Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınlayarak, tüm İslam âleminin ve Karabüklü hemşerilerinin Kurban Bayramı’nı kutladı.

09.08.2019 / 1768 Okunma

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili mesajında; "Kurban Bayramı'nın ülkemiz ve milletimiz için önemini anlamanın yanı sıra dünya çapında savaş, açlık, yoksulluk ve zulüm altında olan insanların sıkıntılarını paylaşmak, onları da hatırlamak büyük önem arz etmektedir.

Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi Karabük Belediyesi olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri ve kurbanlarını sağlıklı bir şekilde alarak kesebilmeleri için gerekli önlemlerin tümünü almış bulunmaktayız.

Mübarek Kurban Bayramı için kurbanlık satışları Yenice yolu üzeri, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanında kurulan Hayvan Pazarında yapılacak olup, başka alanlarda satış yapılması kesinlikle yasaktır.

Kurban Satış yerine eski Balık Pazarı mevkiinden 09.00 – 17.00 saatleri arası ücretsiz servis araçları kaldırılacaktır.

Kurban Bayramı dolayısıyla Arife günü vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için, 5000 Evler, Öğlebeli ve Karabük Köyü mezarlıklarımıza 10.00 ile 17.00 saatleri arası ücretsiz ring seferi düzenlenecektir. Ring seferi eski Balık Pazarı mevkiinden yapılacaktır. Ayrıca Arife günü 5000 Evler Mezarlığında saat 13.30, Öğlebeli Mezarlığında 15.00 ve Karabük Mahallesi Mezarlığında saat 16.00’da Kur’an-ı Kerim Hatmi Şerifi okunacaktır.

Vatandaşlarımız 1. ve 2. Bayram günü özel halk otobüslerinden yüzde elli indirimli yaralanabileceklerdir.

Öte yandan, bayram alışverişlerinizi rahat bir şekilde yapabilmeniz için, Cuma Pazarında köylü pazarı olarak kullanılan alanı seyyar satıcılarımıza tahsis etmiş bulunmaktayız.

Gerek bayram öncesi, gerekse bayram süresince zabıta ekiplerimiz gerekli denetimleri yapacaktır. İstek ve şikâyetlerinizi 444 21 78 numaralı telefonu arayarak veya http://halklailiskiler.karabuk.bel.tr web sitesi üzerinden Karabük Belediyesi Çağrı Merkezine iletebilirsiniz.

Ayrıca, cenaze hizmetlerimizin yanı sıra, itfaiye ve su arızası onarım hizmetlerimiz de bayram süresince aralıksız olarak devam edecektir. Vatandaşlarımız su arızası şikâyetlerini 185 Alo Su Arıza hattını arayarak bildirebilirler.

Kurban Bayramı’nın birinci günü, isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını Belediyemizin Et Kombinasında ücretsiz olarak kestirebilecekler.

Bu vesileyle, Kurban Bayramı’nın Yüce Türk Milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim" dedi.

Paylaş

Kapat