Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Başkan Vergili’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Başkan Vergili’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanışının 97. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

29.08.2019 / 2007 Okunma

30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferin, hepimizin ortak mirası olduğu söyleyen Başkan Vergili; “Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. yılını coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk Ulusunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Milletimiz, tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almıştır. Türk milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos’ta elde ettiği bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 97. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; saygıdeğer Karabüklü hemşerilerimizin, aziz Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Paylaş

Kapat