Başkan Vergili’den 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

04.10.2019 / 1007 Okunma

Başkan Vergili mesajında; “Bir anlık heves ile alınarak daha sonra sokaklara terk edilen, aç bırakılan, eziyet edilen hayvanların bizlerin yaşam alanlarımızı paylaştığımız canlılar olduğu ve her canlının yaşama hakkı olduğunu unutmamalıyız.

Ne yazık ki son günlerde hayvanlara yönelik şiddet haberleri ile sık sık karşılaşmaktayız. Çocuklarımıza minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmalıyız.

Karabük Belediyesi olarak bizler de şehrin muhtelif noktalarına yerleştirdiğimiz beslenme ve su odaklarımız ile hayvan sever vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Bu vesile ile hayvan barınağımızı ziyarete gelen okullarımızı ve sivil toplum kuruluşlarını bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.