Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

7.2’lik Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

7.2’lik Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda yapılan habersiz deprem tatbikatı başarı ile gerçekleştirildi.

11.10.2019 / 1151 Okunma

Tatbikata Karabük Belediyesi İtfaiyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, UMKE, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Türk Kızılayı, Türk Telekom, Kargaz, Bedaş şirketlerinde görevli personel ile TAMP planında yer alan hizmet gruplarının temsilcileri katıldı.

Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kurum müdürleri ve diğer protokol üyelerinin yakından takip ettiği tatbikat gerçeği aratmadı.

Tatbikatta senaryo gereği olası bir deprem afetinden dolayı yıkılan binalarda mahsur kalan vatandaşlar çeşitli yöntemlerle mahsur kaldıkları yerlerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edilirken, deprem nedeni ile çıkan yangına Karabük Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti.

Senaryonun ikinci aşamasında ise Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen gaz sızıntısına müdahale eden AFAD ekipleri hastaneyi tahliye ederken, hastanenin çatısında mahsur kalan vatandaşları Karabük Belediyesi İtfaiye ekiplerinin kurtarması ile tatbikat son buldu.


7.2’lik Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Paylaş

Kapat