Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Vidinlioğlu:

Vidinlioğlu: "Kendisini Örnek Alıyoruz"

Kastamonu Belediye Başkanı Operatör Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaret etti. Başkan Vidinlioğlu; "Rafet Başkanım duayen bir belediye başkanı, bizde kendilerini örnek alıyoruz" dedi.

14.01.2020 / 1158 Okunma

Kastamonu Belediye Başkanı Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye iade-i ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Başkan Vidinlioğlu; "Epeydir kendilerini ziyaret etmek istiyordum, bu güne kısmetmiş, Rafet Başkanım duayen bir belediye başkanı, bizde zaten kendilerini örnek alıyoruz, sağolsunlar kendileri beni seçimlerden sonra bizleri ziyaret etmişlerdi, bizde bugün bir fırsat bulduk ve Sayın Başkanımızı ziyaret ettik, burada bulunmaktan çok mutluyum" dedi.

Geride kalan bir yıllık süre içerisinde Kastamonu’nun ihtiyacı olan yatırımlarla ilgili gerekli projeleri hazırlayarak İller Bankasına sunduklarını belirterek açıklamalarını sürdüren Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi galip Vidinlioğlu; "Ülke olarak geride bıraktığımız yıl içerisinde çok ciddi bir krizden geçtik, hemen hemen bakanlıkların tamamında ödenek sorunu yaşanıyordu, bizde bu süre içerisinde projelerimizi hazırladık ve İller Bankasına sunduk, inşallah bu projelerle ciddi bir ödeneği ilimize getirmiş olacağız. Az önce Rafet Başkanımla da paylaştım, kuracağımız güneş enerjisi sistemi ile kullandığımız elektriğin yaklaşık %30’luk kısmını kendimiz üreteceğiz, zaten bu yatırım kısa sürede kendisini amorti ediyor. Ayrıca şehrimize su pompalayan pompalarımız çok eski pompalar ve ciddi enerji kaybına neden oluyor, bununla ilgili de akıllı pompaları projelendirdik ve enerjiden %50 kadar tasarruf sağlayacağız. Ayrıca Kastamonu-İnebolu Yolu üzerine bir itfaiye grup amirliği kuracağız. Aynı şekilde Atık Su Arıtma tesisi de olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi idi, Turan Başkanımız döneminde başlatılan ancak kesintiye uğrayan projemiz ile ilgili de kısa sürede harekete geçtik ve Dünya Bankası destekleriyle çalışmalara yeniden başlıyoruz" şeklinde konuştu.



“Cumhurbaşkanımız da Kastamonu Pastırmasını Tescilledi”
Kastamonu için turizmin olmazsa olmazlardan biri olduğunu da belirten Vidinlioğlu; "Çevre ve Şehircilik Bakanımız şehrimize geldiğinde Nasrullah ile kale arasındaki bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmişti, bununla ilgili projelerimizi de hazırlayarak bakanlığa sunduk, inşallah baharla birlikte bununda startını vermiş olacağız. Turizm olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi, hafta sonunda Batı Karadeniz’in en büyüğü, Türkiye’nin de ilk üç pistinden biri olan Yurdun Tepe Kayak Pistinin açılışını yaptık. Bu işi profesyonel olarak yapanlar ‘Buraya geldikten sonra biz başka yere gitmeyiz’ diyorlar. Kastamonu’da turizmin tüm dalları var, inanç turizminde Şeyh Şaban-ı Veli var, kış turizminde Ilgaz var, Valla Kanyonu var, İstiklal Yolumuz var. Özellikle gastronomide çok iddialıyız. Kastamonu olarak 12-13 tane Coğrafi İşaret aldığımız ürünümüz oldu ve bu konuda Türkiye’de ilk beş içerisindeyiz, hedefimiz ilk üç içerisine girmek. Çok fazla ürün çeşidine sahibiz, geçtiğimiz günlerde bu tartışmalar ülke gündemine de yansıdı ve Sayın Cumhurbaşkanımız da Kastamonu Pastırmasını tescillemiş oldu. Bunun yanında genleriyle oynanmamış atalık buğdayımız var, tiridimiz var, dillere destan sarımsağımız var, Sarı Kılçık Pirincimiz var, kısacası göz önünde olan ancak bazen de reklamını yapamadığımız ürünlerimiz var, inşallah bunları da gündeme taşıyacak ve Kastamonu’yu turizm anlamında özlenen noktaya getireceğiz" cümleleriyle açıklamalarını tamamladı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise ziyaretinden dolayı komşu ilin Belediye Başkanı Vidinlioğlu’na teşekkür etti. Vergili; "Karabük ve Bartın’a bu dönem Bartın ve Çankırı eklendi, inşallah bu hat bundan sonraki dönem daha da genişleyecek, Sayın Başkanımızın yapacaklarını dinlediğimde MHP’li belediyeciliğin farkları ortaya çıkmakta, Kastamonu bir 5 yıl kaybetti, 5 yıllık aradan sonra Galip Beyle birlikte kaldığı yerden devam edecek, ben Galip Beyin çok başarılı bir belediye başkanı olarak Kastamonu’ya ismini yazdıracağına yürekten inanıyor ve kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.


Vidinlioğlu: "Kendisini Örnek Alıyoruz"

Paylaş

Kapat