Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Karabük’ün Yağmur Suyu Drenaj Problemi Sona Eriyor

Karabük’ün Yağmur Suyu Drenaj Problemi Sona Eriyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şehrin köklü sorunlarından birine daha neşteri vurdu. Başta şehir merkezi olmak üzere, ana arterlerde yağmur suyuna bağlı sel ve su baskınlarını ortadan kaldıracak olan projeye ilk boru dualarla ve kurbanlarla konuldu. Karabük Belediye Başkanı Vergili; “Bu proje belki de Türkiye´de bir ilk olacak. Bizim ölçeğimizdeki hiç bir şehir de, yağmur suyu drenaj hattı tamamlanmış değil” dedi.

19.06.2020 / 2027 Okunma

Karabük Yağmur Suyu Drenaj ve Islah İşi projesi 8 Nisan’da gerçekleştirildi. Yaklaşık 24 milyona mal olacak ve yan hatlarla birlikte yaklaşık 120 kilometreyi bulacak proje, Soğuksu Kapalı Spor Salonu önünde konulan ilk boru ile start aldı.

Projenin başlaması nedeniyle basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, uygulanan proje ile Karabük’ün örnek bir şehir haline geleceğini ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir Karabük emanet edeceklerini belirtti. Başkan Vergili törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugün burada Karabük'ün belki de en önemli projelerinden birini gerçekleştiriyoruz. Yağmur Suyu Drenaj projemizin ana arterleri 90 kilometre boyunda. Yanlarıyla beraber hemen hemen 100 - 120 kilometreyi geçecek bir proje. Bu proje devlet birim fiyatlarına göre aşağı yukarı 95 milyon liralık bir proje olmasına rağmen, Karabük Belediyesi'nin özverili çalışmaları neticesinde 30 - 35 milyon lira civarında bitmesi öngörülüyor. Hedefimiz 2 yıl içerisinde bu projeyi tamamlayarak hayata geçirmek. İnşallah hedefimizde bir şaşma olmayacak, hatta bu projenin süresini daha da öne çekerek tamamlayacağız. Bu proje belki de Türkiye'de bir ilk olacak. Bizim ölçeğimizdeki hiç bir şehir de şehrin yağmur suyu drenaj hattı tamamlanmış değil. Bu proje bir milyon nüfuslu şehirlerde dahi tamamlanmamıştır. Karabük bu projeyle örnek bir şehir olacaktır. Korona virüs felaketinden dolayı biz geniş bir temel atma töreni düzenleyemedik. Belirli bir süre temel atma törenleri ve açılış törenleri düzenlemeyeceğiz. Bu vesile ile buradan bu hastalığa yakalanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Vefat eden edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu felaketi kısa bir süre içerisinde atlatırız ve yine eski yaşantımıza döneriz. Müteahhit firmamız Alya Grup’a başarılar dilerken, projenin Karabük'e hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”

Sektörün öncü firmalarından Alya Grup’un yükleniciliğini üstlendiği projenin yaklaşık 4,5 kilometrelik ilk etabı, Soğuksu Kapalı Spor Salonu önünden başlayıp, Menderes Caddesi ve Fevzi Fırat Caddelerinden çift kol halinde ilerleyip Balıkpazarı’nda son bulacak. Proje daha sonra ise 5000 Evler’de devam edecek. Her ne kadar ihale sözleşmesinde yapım süresi 2 yıl olarak belirlense de, projenin 1 yıl içerisinde tamamlanması ve Karabük’te yağmur suyuna bağlı sel baskınlarının köklü olarak ortadan kaldırılması hedefleniyor.


Karabük’ün Yağmur Suyu Drenaj Problemi Sona Eriyor

Paylaş

Kapat