Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Başkan Vergili:

Başkan Vergili: "Darbeye Meydan Okuyan İlk Siyasetçi Liderimiz, İlk Vilayette Karabük’tür"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında yaptığı konuşmada, darbe girişimine ilk tepkiyi koyan siyasi parti liderinin MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, ilk vilayetlerden birinin de Karabük olduğunu ifade etti.

15.07.2020 / 1737 Okunma

Emperyalist güçlerin Osmanlı döneminde Prense Sabahattin ile başlayıp, İttihatçılarla devam eden süreçten bu yana, hep Türk Milletine diz çöktürme gayreti içerisinde olduğuna dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “15 Temmuz duyguların en yüksek noktaya çıkmış olduğu bir gün olarak Türk tarihi boyunca anılacaktır. 15 Temmuz FETÖ kalkışması emperyalist güçlerin bin yıldır Türk toplumunu Anadolu topraklarından çıkartmak için düzenledikleri komploların en etkin, uzun zamandır programlanmış ve Türkiye Cumhuriyetini emperyalist güçlere boyun eğdirmek için yapılmış bir programdır. Son dönemde yapılan bu program; Osmanlı İmparatorluğunda Prens Sabahattin ile başlayıp, Jön Türk Hareketi ve İttihat ve Terakki ile devam eden ve Osmanlı İmparatorluğunu sonlandıran hareketlerin bir devamıdır. Türk Milleti, her şeyini ortaya koyarak tekrardan dirilmiş ve Anadolu'da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Bu genç cumhuriyetin yükselişini önlemek için iş birlikçi sözde şeyh ve seyidler cumhuriyetimizi tahrip etmeye çalışmış ve devletimizin ilk yılları bu Fransız, İngiliz ve Rus işbirlikçileriyle mücadele ile geçmiştir. Daha sonraki dönemde emperyalist güçler; ülkemizde ihtilaller ve muhtıralarla devletimizi diz çöktürmeye çalışmış, hatta başbakanları idam etmiş, siyasileri hapislere atmıştır. Ama çok şükür başarılı olamamışlardır” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi en büyük gururlarının Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli olduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren Başkan Vergili; “Sayın Genel Başkanımız, 15 Temmuz’daki kalkışma harekâtına tepkisini, vermiş olduğu mesajlarla, tüm Türkiye'de ki Ülkücüleri sokağa çağırıp meydanlarda toplayarak net bir şekilde ortaya koymuştur” dedi. Başkan Vergili konuşmasına şu cümlelerle devam etti;

“Ülkemizde etkin bir program yapan FETÖ terör örgütü lideri ve emperyalist güçler, 30 yıllık bir süre içerisinde önce polis teşkilatımızın içinde, daha sonra ise şanlı ordumuz nezdinde etkin olmuşlar, ardından ise yargı ve adalet sistemimizde büyük tahribatlara yol açmışlardır.

Hain örgütün üyeleri 15 Temmuz 2016 tarihinde ise ülkeyi ele geçirmek için harekâta başlamışlar, ülkenin Cumhurbaşkanını ve Başbakanını derdest etmeye kalkışmışlar, ancak tüm partililer ve millet olarak verilen tepki karşısında ne yapacaklarını şaşırmışlardır.

Emperyallerin ulaşamadıkları bu emellere karşı özgürlük ve demokrasi için ayağa kalkan büyük Türk Milleti, tarih sayfalarında yer alacak izler bırakmıştır. Bugünde, yani 15 Temmuz akşamında bizim gururumuz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'dir. Bu darbeye ilk tepkiyi koyan, hatta kendisine ‘Mutlaka sizi koruma altına alalım’ diyen partililerin tamamını elinin tersiyle iterek "Bizim en önemli yerimiz Genel Merkezimizdir" diyen Sayın Genel Başkanımız, 15 Temmuz’daki kalkışma harekâtına tepkisini, vermiş olduğu mesajlarla, tüm Türkiye'de ki Ülkücüleri sokağa çağırıp meydanlarda toplayarak net bir şekilde ortaya koymuştur”.

Karabük Belediye Başkanı Rafet vergili daha sonra, 15 Temmuz gecesi Karabük üst düzey protokolü olarak darbe girişimine karşı aldıkları önlemlerle ilgili bilgiler verdi, darbeye karşı meydan okuyan ilk siyasetçi olarak televizyon ekranlarından yaptığı çağrıyı hatırlattı. Vergili; “O tarihte MHP ve Ak Parti arasındaki muhalefet en üst noktalara çıkmış olmasına rağmen, hem Sayın Genel Başkanımız, hem de millet sevdalısı olan tüm Ülkücüler bu darbe girişimine karşı her türlü tepkiyi ve dik duruşu sergilediler” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Tabi o gece Karabük'te bunu en yoğun duygularla yaşayan şehirlerden biriydi. Biz o gece saat 22.00 civarlarında Vali Konağında, Valimiz Mehmet Aktaş Bey ve Emniyet Müdürümüz Serhat Tezsever ile beraber yapmış olduğumuz programla,23.00'da Karabük'te darbe girişimine karşı tüm önlemleri aldık. O gece Polis Okulundan gerekli destekleri aldık ve mezun olan Özel Harekatçı arkadaşlarımız, Karabük'te belirli noktalarda güvenlik tedbirlerini aldı. O gün mezun olan Özel Harekâtçı 250 kardeşimizi ise sabaha karşı Ankara'ya, Başbakanlık Konutunu korumak için uğurladık. Yapmış olduğumuz program doğrultusunda saat 23:00’de Karabük'te ki tüm arkadaşlarımız caddeleri ve meydanları doldurmaya başladı. Ben yine saat 23.30 sularında BRTV televizyonundan bir konuşma yaptım. O tarihte MHP ve Ak Parti arasındaki muhalefet en üst noktalara çıkmış olmasına rağmen, hem Sayın Genel Başkanımız, hem de millet sevdalısı olan tüm Ülkücüler bu darbe girişimine karşı her türlü tepkiyi ve dik duruşu sergilediler.

Bu konuşmadan size bir iki paragraf okuyacağım;
"Tüm dinleyenlerimizi saygı ile selamlıyorum. Konuşmalarımızı dinleyen dostlarımın etrafındaki eş dost ve akrabalarını da bilgilendirmelerini tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz şuanda memleketimizde çok büyük bir kaos ortamı yaratılmış durumda. Bunun sonuçlarının ne olacağı, yarın sabahleyin ne olacağı belli olmayan bir durum ortada. Bu da hoş olmayan bir durum.

Bizim kabullenemeyeceğimiz en önemli durum şudur; darbe girişimi veya bir darbe bizim tarafımızdan kabul edilebilecek bir durum değildir. Mevcut hükümet kesinlikle tasvip ettiğimiz bir hükümet değildir. Biz bu hükümetin gidişini, gelişini kendi siyasi çalışmalarımızla yönlendirebileceğimiz gibi, bunlara sivil halk karar verir. Bir ülkede askeri darbeler hoş olmayan unsurlardır ve bir ülkenin en az 50 yıllık geleceğini karartan unsurlardır. Biz bu geceyi üzüntü ile vahim bir durum olarak seyretmekteyiz. İnşallah ordumuzdaki üst düzey yöneticilerimiz, askerlerimiz çok basiretli davranır, kesinlikle bir kardeş kavgasına meyil etmez, meyil vermez." Yine o geceki konuşmamdaki son paragrafı sizlerle paylaşmak istiyorum; "Memleketimizin bekası için şuanda Doğu’da çok büyük bir mücadele veriliyor. Askerlerimizin buralarda mücadele vermesi çok daha doğrudur. Ama bu şekildeki darbeleri hiç bir zaman hoş karşılamayacağız. Tarih bunları tekrardan yargılayacaktır. Ülkemizde olan en zorlu darbe 1960 darbesidir. Daha hala acıları unutulmamıştır. Şuanda yetişen nesil, hatta bizler dahi Adnan Menderes'i bilmediğimiz halde sürekli olarak hatıralarda kalmaktadır. Onun için bunları çok iyi analiz etmeleri lazım. Bu ülkedeki herkes birbirinin kardeşidir. En ufak bir kardeş kanının dökülmemesi için de bu darbeyi yapmaya çalışanlara biraz daha basiretli olmalarını tavsiye ederim”.

Bu cümleler benim 23.30 sularında BRTV Televizyonundaki konuşmalarımdan iki paragraftı. Ama değerli dostlarım; Karabük'te ki tüm siyasi partilerin ayrılmadan o akşam bu meydanlarda olduğunu gördüm. Türkiye'de darbeye ilk tepki koyan vilayet Karabük’tür. Yine 00.30 sularında Sayın Valimiz Mehmet Aktaş Bey yoğun bir kalabalığa bu meydanda hitap etmiştir. Allah devletimize, milletimize böyle bir günü bir daha yaşatmasın. 15 Temmuzda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum.

Size son sözlerim şu olacaktır;
Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin.
Ne mutlu Türküm diyene...


Başkan Vergili: "Darbeye Meydan Okuyan İlk Siyasetçi Liderimiz, İlk Vilayette Karabük’tür"

Paylaş

Kapat