Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’nin Basın Açıklaması

Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’nin Basın Açıklaması

Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’nin, Ak Parti İl Başkanı Sayın İsmail Altınöz’ün bazı basın yayın organlarında yaptığı açıklamalara cevaben basın açıklamasıdır.

12.10.2020 / 4345 Okunma

SAYIN ALTINÖZ’ÜN SİYASİ BİR BAŞARISI VAR MI? KARABÜK’E HİZMET NOKTASINDA KENDİ DÖNEMİNDE NE YAPTI? 

Sayın İl Başkanı İsmail ALTINÖZ Belediye yönetimini parti yönetimi ile karıştırıyor.

Bilmiyorsa öğrenmesinde fayda var. Son dakika bile bir konu gündem dışı gelebilir.

1- Gündem Maddeleri:

a) Komisyonlara havale edilip, incelenmesi yapılan geriye gelen konular,

b) Meclisin zorunlu alması gereken karar,

2- Gündem Harici Konular:

a) Her konu gündem harici Belediye Meclisine gelebilir,

b) İmar ve Bütçe ilgili konuların komisyona havalesi gerekir,

c) Veya herhangi bir konuyu gündeme alıp almamak Belediye Meclisinin yetkisindedir. Gündeme aldığı konuları tartışır, karara bağlar.

"Gündem harici konuların gündeme alınarak meclisine getirilmesi meclis iradesine dayatmadır. Etik ve ahlaki değildir." Bu nüansı bile ayırt edemeyen Avukat İl Başkanı ve meclis üyelerinin söylemlerine yorum yapmaya gerek yoktur.

Biz AK Partiden devraldığımız belediyede daha önceki uygulamalarında değişiklik yapmadan çalışmaktayız. 10 yıl deneyimli ve Ak Partili meclis üyeleri ile beraber çalıştık. Hiçbir problem yaşamadık ve kendileri de meclis çalışmalarında çok büyük katkılarda bulunmuşlardır.  Hepsine bu vesile ile ayrı ayrı çok teşekkür ederiz.

Karabük gündemi ile ilgilenmeyen İl Başkanını Karabük ne kadar ilgilendirir?

Kartaltepe’deki arazi 4 yıldır gündemde olan konudur. Devlet Demiryolları ile yapılan protokolde Ak Partinin imzaları da mevcuttur. Nasıl değerlendirileceğini sağır sultan bile bilmekte, ancak ne hikmetse Ak Parti il başkanı bilmemektedir.

Ak Parti İl Başkanı söyleminde "Kardemir kavşağını Rafet VERGİLİ yapacaktı biz yapıyoruz" diyor. Hayret verici.

Seçimler de dâhil her zaman Kardemir Kavşağını yapmayacağımı, Karayolları animasyonuyla yaptıkları seçim çalışmalarından dolayı Karayollarının yapacağını, diğerlerini de söz verdiğimiz gibi bizim yapacağımızı beyan ettim. Bunun için de ‘Ak Parti İl Başkanına yalan söylüyor,  yalancı’ demiyorum. Kendisini bir şeyler yapıyormuş gibi göstermesini esefle kınıyorum.

Bizim istemediğimiz Havaalanını inatla meclisten geçirirken konu gündem harici olarak meclise gelmişti. Sayın İl Başkanı seçimi kazansaydın evet deseydin veya seçim kazanan iradeye biraz saygılı olsaydın. Biz sizin gibi siyasi ikbal için çalışmıyoruz. Tek düşüncemiz Karabük’e hizmet.

Kurumlar talimatınız doğrultusunda çalışıyor. Önce havaalanını mecliste nasıl evet diye oyladıysanız, temelini de atında ne kadar iş yapıyorsunuz görelim. DSİ dere ıslah çalışmalarını tamamlasın, belediye şunu yapmadı bunu yapmadı bahanelerini de bıraksın. Yapılacak kamulaştırmaları da yapıp, Karabük’ün en büyük eksiğini tamamlattırın.

Yaptığınız grup toplantılarına müdahil olduğunuz malumumuzdur. Her şeyden haberi olup kenara çekilmek size yakışmaz.

Siyasi geleceğiniz için liyakat sahipleri varken, komisyon ve encümen üyelikleri, siyasi destek için dağıtılmaz. 

Bir beyanat veriliyorsa yalanla başlayıp yalanla bitirilmez. Biz söz verdiğimiz hizmetleri hiçbir bahane bulmadan gerçekleştireceğiz. Size tavsiyem gerçekleri saptırmadan Karabük için çalışmanızdır.

İl Başkanının bu söylemelerle kendini başarılı göstermesi biraz abesle iştigaldir. Kendi döneminde alınan bir yatırım kararı var mı? Bildiğimiz kadarıyla yok.

Kendi döneminde siyasi bir başarı var mı; Safranbolu Belediye Başkanlığı CHP’ye geçti. Yenice Belediye Başkanlığı MHP’ ye geçti. Eskipazar Belediye Başkanlığı MHP’ye geçti. Yortanpazarı Belediye Başkanlığı MHP’ye geçti. Toplam nüfusları 4000 olmayan Ovacık ve Eflani’de yalnızca 812 oy alarak 2 belediye kazandı. Ak Parti’nin Karabük il genelindeki oyu ise %69.

Ak Parti’nin İl Başkanından beklentisi ne kadardır bilemem? Ama benim hiçbir beklentim yok.

Saygılarımla.

Rafet VERGİLİ
Karabük Belediye Başkanı

Paylaş

Kapat