Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Kent Orman Şehrin Yeni Cazibe Merkezi Oluyor

Kent Orman Şehrin Yeni Cazibe Merkezi Oluyor

Geçirdiği yangının ardından kaderine terk edilen ve kötü görüntüsüyle Karabük halkının tepkileriyle karşı karşıya kalan Kent Orman şehrin yeni cazibe merkezi oluyor. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Herkes buraya Karabük Belediyesinin eli değdiğinde ne hale geldiğini en kısa sürede görecek” dedi.

27.01.2021 / 2713 Okunma

Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne ait Kent Orman, 2018 yılında geçirdiği yangının ardından kaderine terk edilirken, tesisin içler acısı hali başta Şirinevler sakinleri olmak üzere Karabük halkının tepkilerine neden oluyordu. Orman Genel Müdürlüğü ile Karabük Belediyesi arasında tesisin devri ile ilgili görüşmeler olumlu sonuçlandı ve Kent Orman, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı tarafından atılan imzalarla Karabük Belediyesine devredildi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bugün, Fen İşleri Müdürü İrfan İnal ve Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Emin Ünal ile Kent Orman’da incelemelerde bulundu ve en kısa sürede tesisin Şehirpark gibi modern bir hale getirilerek Karabük halkının hizmetine sunulması talimatını verdi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada; "Bildiğiniz gibi burası benim belediye başkanı seçildiğimde belediyemize aitti. Ama daha sonra Osman Kahveci Bey döneminde önce restore edip belediyeye verelim dediler, sonradan da bir şekilde birilerine ihale ile verdiler. Şuanda her taraf harabe, kimse ilgilenmemiş, burası mahalle sakinlerinin ve Karabüklülerin şikâyetçi olduğu bir bölge oldu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde burayı kiralamaya karar verdik. Kent Ormanı en kısa sürede vatandaşlarımızın en güzel şekilde kullanabileceği, temizliği yapılan, bakımı yapılan bir hale getireceğiz. Vatandaşlarımız gece-gündüz yürüyüşlerini ve pikniklerini güvenli bir şekilde yapabilecek. Alan 370 dönümlük büyük bir alan, mimarlarımız çalışacak ve neler yapabileceğimize karar verecek. Burası daha önce bizde olsaydı çok daha farklı olurdu. Ama herkes buraya Karabük Belediyesinin eli değdiğinde ne hale geldiğini en kısa sürede görecek. Pandemi süreci bitmese bile Karabüklülere bu yaz burada çaylarını içireceğiz. Çünkü burası çok büyük bir alan ve Karabük’ün yarısı bile buraya gelse aralarında 5 metre mesafe olur" dedi.

 


Kent Orman Şehrin Yeni Cazibe Merkezi Oluyor

Paylaş

Kapat