Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Başkan Vergili, Devletin Gizli Evrakının Yerel Bir İnternet Sitesinde İfşa Edilmesi Nedeniyle Açıklama Yaptı

Başkan Vergili, Devletin Gizli Evrakının Yerel Bir İnternet Sitesinde İfşa Edilmesi Nedeniyle Açıklama Yaptı

27.04.2023 / 496 Okunma

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptığı açıklamada; "Öncelikle bizim şirketimiz kurulmuş bir şirket değil. Kurulmasıyla ilgili izin istemiş olduğumuz bir şirket. Bunda da biz şu faaliyetlere bulunacağız diyoruz. Strateji ve Bütçe Başkanlığı o zaman şu faaliyetleri çıkartın şirketinizi kurun derdi. Bu iş bu kadar basitti. Bize söylenen bu rutin bir yazıdır. Biz belediyelerin bu faaliyetleri iktisadi teşebbüs içerisinde yapmasını istiyoruz. Bizde çekindiğimiz noktaları söyledik.

Böyle bir yazı gelebilir. Fakat bir arkadaşımız bunu alıp haber sitesine koyuyor ve bir sürü eleştiriler yapıyor. Bu izin verilseydi ben daha hızlı iş yapar, bir sürü personel alırdım. Biz şu an neticede Cumhur ittifakıyız. Biz şu ana kadar Cumhur İttifakının kuralları dışında hiçbir iş yapmadık. Cumhur İttifakıyız diye ben Cumhuriyet Halk Partisi Karabük 1. Sıra Milletvekili adayını kabul etmeyip, Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük 1. Sıra adayını kabul edeceğim diye de bir kural yok. Sonuçta bende bu memlekette yerelde siyaset yapan birisiyim. Şirket kurulmazsa kurulmasın. Ben bugüne kadar hiç “şirket kurulmadı, otobüslerim yatıyor” diye bir şey dedim mi? Şu an otobüslerimizin bekleme gerekçesi farklı. Eğitimler verilip, personeller alındıktan sonra otobüsler faaliyete başlayacak. Ben bu işi bir şekilde çözerim ve çözüyorum da.

Bu yanlış bir şeydir devletin sırrı bu şekilde ayaklar altında gezmez. Cumhurbaşkanlığının sırrı böyle yerel gazetecilerin ayağına düşmez. Hala Cumhurbaşkanlığından böyle evraklar dışarı çıkabiliyor. Biz bunu 15 Temmuz'dan öncede gördük. 15 Temmuz'dan önce Karabük Valiliğinin ve Karabük Belediyesinin evraklarının bu şekilde dışarı çıktığını görüyorduk. Hatta bu konuda Vali beyi de uyarmıştım. Demek ki aynı yapı devam ediyor. Normalde Cumhurbaşkanlığından toplu iğnenin dahi çıkmaması gereklidir. Bu yazının çıkması çok vahim bir şeydir. Bu yazıyı kim servis edebilir. Siyaset için Cumhurbaşkanlığının yazıları bu şekilde yerlerde gezer mi? Devletin bunu düşünmesi gerekiyor. Ben gerekli işlerde bulunacağım. Cumhurbaşkanlığına ve savcılığa bildireceğim. Gerekeni devlet yapar.

Yazı tamamen siyaset amaçlı. Yazıda yazılmış zaten Cem Şahin’i sık sık eleştiri hedefi haline getiren diye. Buradan da yeniden eleştireyim. Cem Şahin’in Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük 1. Sıra Milletvekilliğinde ne işi var. Karabüklüler 20 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlığında Cem Beyi kaç kere görmüşler? 1. Sıraya kim gelirse gelsin milletvekili. Cem beyin hakkı değil mi? Milletvekili olamaz mı? Ankara’dasın madem Ankara’dan Milletvekili ol. Burada da bu işe gönül vermiş, Karabük’ün sorunlarını bilen bir sürü arkadaş Milletvekili olmak için bekliyorlardı. Cem bey Karabük’ün hangi sorununu biliyor?" dedi.

Paylaş

Kapat