Yükleniyor... Lütfen Bekleyiniz!

Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyoruz Projesi

Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyoruz Projesi

Belediyemizin TÜBİTAK bünyesinde uygulamış olduğu Bilim Merkezi kapsamında Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın da destekleri ile geliştirilen “Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyoruz” projesi için 5. sınıf öğrencilerinden 20 öğrenci, Bilim ve İnovasyon Merkezimizde Matematik, Fen Bilimleri, Uzay ve Havacılık, Tasarım ve Teknolojide alanlarında uzman eğitmenler tarafından ortaöğretim süreçleri boyunca eğitimler alarak, lise son sınıfına kadar özel olarak, hem zihinsel hem de bilgisel olarak yetiştirilmektedir.

30.05.2024 / 538 Okunma

Karabük Belediyesi olarak bu projede ki amacımız ileride şehrimizden bilim insanları ve üst düzey yöneticiler çıkarmak olacaktır.

İlk etap da bu sene pilot uygulama olarak 20 öğrenci ile daha sonraki yıllarda ise bu sayı artırılarak devam edilecektir.

Seçilen öğrencilerin tamamı yazılı sınava tabi tutulup, hiç bir suret ile mülakat sınavı yapılmamaktadır. Yapılan yazılı sınavdan en yüksek puanı alan 20 öğrenci ise "Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyoruz" projesinde eğitime alınmaktadır.

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya proje ile ilgili yaptığı açıklamada; "Hedefimiz, yerli ve milli sanayinin temelini oluşturabilecek mühendis ve bilim insanları yetiştirmek. Dünyada söz sahibi olma yönünde önemli adımlar atan hükümetimizi desteklemek için teknolojiyi kullanan üreten nesillere ihtiyacımız var. Çünkü Türk insanı her toplumda ilmi ile ön plana çıkmak durumundadır. Amacımız; Türkiye Yüzyılı’nda geleceğimiz olan çocuklarımıza bilimi sevdirmektir" dedi.

Paylaş

Kapat